Qui sóc

Albert Navarro, dissenyador gràfic i molt més… (Badalona, 1971).

Col·legiat 890. Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya

Vaig tenir la sort d’iniciar la meva formació en arts aplicades i disseny l’any 85 a l’Escola Municipal d’Arts Visuals de Vilassar de Mar, graduant-me a l’Escola d’Arts i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona l’any 1991 . Aquell va ser el tret de sortida d’un particular itinerari creatiu i formatiu, que va començar a donar fruits amb els primers encàrrecs de disseny ja l’any 87. La col·laboració als anys noranta en diversos estudis de disseny gràfic i comunicació visual a Mataró, Cornellà, Esplugues i Badalona, no van fer més que afegir un major coneixement i estima envers “L’ofici de donar forma al quotidià”.

El 2001 vaig decidir establir-me pel meu compte, creant el meu propi estudi a Badalona, que s’ha anat consolidant gràcies a la confiança que institucions, entitats, empreses i particulars han dipositat en la meva manera de resoldre els encàrrecs de disseny. La meva primera web s’anomenà “dissenyances”, una manera de descriure aquest anar fent i acumulant experiències per l’apassionant món de la creativitat i la comunicació visual.  Actualment, des de l’estudi, ofereixo un ampli ventall de solucions gràfiques diverses, amb una clara especialització en l’àmbit cultural; en el disseny aplicat a projectes expositius, en el disseny editorial o en cartellisme. No he deixat mai de donar resposta a encàrrecs d’il·lustració, de creació de marques i aplicacions d’imatge corporativa i branding. La dita: “En el pot petit hi ha la bona confitura”, em descriu i m’enorgulleix.

NO DEIXAR MAI DE FORMAR-ME

A la formació inicial en dibuix publicitari i disseny, van seguir estudis de Tècniques gràfiques industrials, preimpressió i d’autoedició a l’Escola del Gremi d’Arts Gràfiques de Sant Just Desvern, i altres monogràfics de formació continuada associada a la professió. Una intensa vida associativa em va empényer a combinar la feina de dissenyador amb els estudis d’Educació Social, a la Facultat de Ciències de l’Educació de l’UAB, on em vaig diplomar en l’especialitat d’Animació Sociocultural l’any 2002. Vaig treballar un temps en projectes de dinamització juvenil, però la meva autèntica vocació i el volum d’encàrrecs, em van fer concentrar esforços per dedicar-me plena i feliçment sols al disseny. Sóc mestre de taller substitut de secundària, d’escoles d’arts i disseny de la Generalitat de Catalunya, en l’assignatura de Fotografia i processos de reproducció. A banda de donar classes de forma esporàdica, he impartit xerrades sobre la professió en escoles i centres de formació.

Fruit d’una curiositat constant, combino l’exercici de la meva professió amb l’assistència a tallers o seminaris sempre que l’agenda m’ho permet, per incorporar noves eines i recursos, i resoldre amb major èxit cada nou encàrrec tant de forma individual o bé integrat en equips multidisciplinars si els projectes ho requereixen. El Postgrau en Estratègies i recursos en  museografia interactiva cursat a l’UB-IL3 el 2011, n’és un exemple, com el curs de Comissariat i gestió d’exposicions, cursat a l’Escola Massana el 2017. O l’assistència al curs “Lletra i paraula” de l’Escola de Tipografia de Barcelona, de la mà de Laura Meseguer, Oriol Miró i i d’Ivan Castro.

DISSENY ECO-RESPONSABLE

Treballo amb proveïdors d’impressió de proximitat, i de suports expositius que ofereixen i garanteixen l’ecoetiqueta i el segell de qualitat, per a generar el mínim impacte ambiental, reduïnt la petjada ecològica de qualsevol projecte creat. Aplico aquests criteris de sostenibilitat tant en la meva vida cotidiana com en el procés de treball i en la reproducció.

Per cert; -Si encara no has vingut mai a Badalona, no saps el que et perds!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!