Qui sóc

Albert Navarro (Badalona, 1971). 

Col·legiat 890. Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya.

Dissenyador gràfic i molt més… Vaig començar a col·laborar i a treballar als anys noranta en diversos estudis de disseny gràfic i comunicació visual a Mataró, Cornellà, Esplugues i a Badalona, el que va afegir un major coneixement i estima envers “l’ofici de donar forma al quotidià”.

El 2001 vaig establir-me pel meu compte, i des de llavors ofereixo un ampli ventall de solucions gràfiques, amb una clara especialització en l’àmbit cultural. He donat resposta amb èxit al disseny aplicat a projectes expositius, a disseny editorial, a cartellisme i difusió d’actes i campanyes diverses, a la creació de logotips i imatge corporativa, i a encàrrecs d’il·lustració i dibuix publicitari, entre d’altres.

Perseverant, l’estudi s’ha anat consolidant gràcies a la confiança que Museus, Ajuntaments i altres institucions públiques, empreses, entitats i iniciatives particulars han dipositat en la meva manera de resoldre els projectes de disseny. La implicació professional en tots ells a la recerca de l’originalitat, oferint un disseny de qualitat accessible amb un tracte proper, són un tret identitari. Amb els anys el dossier ha anat prenent un gruix interessant, i de retruc m’ha facilitat anar creant complicitats i acumulant experiències en l’apassionant món de la creativitat aplicada a la Comunicació visual. Quan els projectes així ho requereixen, treballo integrat en equips multidisciplinaris o en col·laboració amb altres professionals.

La dita: “En el pot petit hi ha la bona confitura!”, em descriu i m’enorgulleix.

Treballem plegats?

Disseny eco-responsable. Compto amb proveïdors d’impressió de proximitat, i de suports expositius que ofereixen i garanteixen l’ecoetiqueta i el segell de qualitat, per a generar el mínim impacte ambiental, reduïnt la petjada ecològica de qualsevol projecte creat. Aplico aquests criteris de sostenibilitat tant en la meva vida cotidiana com en el procés de treball i en la reproducció.

Itinerari formatiu: Vaig iniciar la meva formació en Arts aplicades i disseny l’any 1985, a l’Escola Municipal d’Arts Visuals de Vilassar de Mar, graduant-me el 1991 a l’Escola d’Arts i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona. El que va ser el tret de sortida d’un particular itinerari formatiu i creatiu, ja va donar els primers fruits dissenyant difusió diversa per a Centres Cívics de Barcelona, l’any 87. A la formació inicial en disseny, li van seguir estudis de Tècniques gràfiques industrials, preimpressió i d’autoedició cursats a l’Escola del Gremi d’Arts Gràfiques de Sant Just Desvern, seguit d’altres monogràfics associats a la professió al mateix centre. Una intensa vida associativa em va motivar a cursar l’Accés a la Universitat per a Majors de vint-i-cinc anys, i accedir als estudis d’Educació Social a la Facultat de Ciències de l’Educació de l’UAB, diplomant-me el 2002 en l’especialitat d’Animació Sociocultural. Vaig combinar un temps el disseny gràfic amb el treball en projectes de dinamització juvenil, però de seguida la meva autèntica vocació i el nombre d’encàrrecs em van fer dedicar plenament sols al disseny i a la il·lustració. Fruit d’una curiositat constant i de la necessitat de no deixar mai de formar-me, assisteixo regularment a tallers i seminaris sobre la professió, per incorporar noves eines i resoldre amb major èxit cada nou projecte. El Postgrau en Estratègies i recursos en museografia interactiva cursat a l’UB-IL3 el 2011, el curs de Comissariat i gestió d’exposicions, cursat a l’Escola Massana el 2017, o el curs “Lletra i paraula” el 2019 a l’Escola de Tipografia de Barcelona, creada per Laura Meseguer, Oriol Miró i Ivan Castro, en són alguns exemples. Des de 2005 formo part del Cos mestres de taller de secundària d’escoles d’arts i disseny de la Generalitat de Catalunya, en l’assignatura de Fotografia i processos de reproducció, realitzant substitucions de forma esporàdica, i he estat convidat en algunes ocasions a impartir xerrades sobre la professió en escoles i centres de formació.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!