Qui sóc

Albert Navarro, dissenyador gràfic (Badalona, 1971).

Vaig tenir la sort d’iniciar la meva formació en arts aplicades i disseny a l’Escola Municipal d’Arts Visuals de Vilassar de Mar, graduant-me a l’Escola d’Arts i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona l’any 1991. Aquest va ser el tret de sortida d’un particular itinerari creatiu i formatiu, que va començar a donar fruits amb els primers encàrrecs de disseny ja l’any 87. La col·laboració als anys 90 en diversos estudis de disseny gràfic i comunicació visual a Mataró, Cornellà, Esplugues i Badalona, no van fer més que afegir un major coneixement i estima envers “L’ofici de donar forma al quotidià”.

El 2001 vaig decidir establir-me pel meu compte, creant el meu propi estudi a Badalona, que mica s’ha anat consolidant gràcies a la confiança que institucions, entitats, empreses i particulars han dipositat en la meva manera de resoldre els encàrrecs de disseny. La meva primera web s’anomenà “dissenyances”, una manera de descriure aquest anar fent i acumulant experiències per l’apassionant món de la creativitat i el disseny.

Actualment, des de l’estudi, ofereixo un ampli ventall de solucions gràfiques en àmbits diversos, amb una clara especialització en la comunicació cultural, en el disseny aplicat a projectes expositius, en el disseny editorial i en el cartellisme. No he deixat mai de donar resposta a encàrrecs de creació de marques i aplicacions d’imatge corporativa i branding, o altres projectes d’il·lustració aplicada.

La dita, “En el pot petit hi ha la bona confitura”, em descriu i m’enorgulleix.

A la formació inicial en dibuix publicitari i disseny, l’han seguit estudis de Tècniques gràfiques industrials, preimpressió i d’autoedició a l’Escola del Gremi d’Arts Gràfiques de Sant Just Desvern, i altres monogràfics de formació continuada associada a la professió. Una intensa vida associativa em va empényer durant un temps a convinar el disseny gràfic amb els estudis d’Educació Social a la Facultat de Ciències de l’Educació de l’UAB, on em vaig diplomar en l’especialitat d’Animació Sociocultural, treballant en projectes de dinamització juvenil. La meva vocació inicial em va fer tornar a concentrar esforços i dedicar-me plenament i feliçment al disseny i a la il·lustració.

He estat Mestre de taller substitut d’escoles d’arts i disseny de la Generalitat de Catalunya, he impartit també alguna xerrada sobre la professió en escoles i centres de formació i, sempre que puc, combino l’exercici de la professió amb l’assistència a tallers o seminaris que incorporin eines per tal de trobar sempre la millor solució als vostres projectes i encàrrecs. El Postgrau en estratègies i recursos en  Museografia interactiva a l’UB-IL3 n’és un exemple, així com la formació més recent, fruit d’aquesta curiositat constant, de Comissariat i gestió d’exposicions, cursat el 2017 a l’Escola Massana. Tots ells persegueixen l’anar resolent amb major èxit cada nou repte, tant de forma individual com integrant-me i col·laborant en equips multidisciplinars, si els projectes així ho requereixen.

Per cert, si encara no has vingut mai a Badalona, no saps el que et perds!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!