Qui sóc

Albert Navarro, dissenyador gràfic i molt més… (Badalona, 1971).

Vaig tenir la sort d’iniciar la meva formació en arts aplicades i disseny a l’Escola Municipal d’Arts Visuals de Vilassar de Mar, graduant-me a l’Escola d’Arts i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona l’any 1991. Aquest va ser el tret de sortida d’un particular itinerari creatiu i formatiu, que va començar a donar fruits amb els primers encàrrecs de disseny ja l’any 87. La col·laboració als anys 90 en diversos estudis de disseny gràfic i comunicació visual a Mataró, Cornellà, Esplugues i Badalona, no van fer més que afegir un major coneixement i estima envers “L’ofici de donar forma al quotidià”.

El 2001 vaig decidir establir-me pel meu compte, creant el meu propi estudi a Badalona, que mica s’ha anat consolidant gràcies a la confiança que institucions, entitats, empreses i particulars han dipositat en la meva manera de resoldre els encàrrecs de disseny.

La meva primera web s’anomenà “dissenyances”, una manera de descriure aquest anar fent i acumulant experiències per l’apassionant món de la creativitat i el disseny.

Actualment, des de l’estudi, ofereixo un ampli ventall de solucions gràfiques en àmbits diversos, amb una clara especialització en la comunicació cultural, en el disseny aplicat a projectes expositius, en el disseny editorial i en el cartellisme. No he deixat mai de donar resposta a encàrrecs de creació de marques i aplicacions d’imatge corporativa i branding, o altres projectes d’il·lustració aplicada.

La dita, “En el pot petit hi ha la bona confitura”, em descriu i m’enorgulleix.

A la formació inicial en dibuix publicitari i disseny, l’han seguit estudis de Tècniques gràfiques industrials, preimpressió i d’autoedició a l’Escola del Gremi d’Arts Gràfiques de Sant Just Desvern, i altres monogràfics de formació continuada associada a la professió. Una intensa vida associativa em va empényer durant un temps a combinar el disseny gràfic amb els estudis d’Educació Social a la Facultat de Ciències de l’Educació de l’UAB, on em vaig diplomar en l’especialitat d’Animació Sociocultural, treballant un temps en projectes de dinamització juvenil. La meva vocació inicial em va fer tornar a concentrar esforços i dedicar-me plenament i feliçment al disseny i a la il·lustració.

Sóc mestre de taller substitut de secundària, d’escoles d’arts i disseny de la Generalitat de Catalunya, en l’assignatura de Fotografia i processos de reproducció. He impartit també alguna xerrada sobre la professió en escoles i centres de formació i, sempre que puc, combino l’exercici de la meva professió amb l’assistència a tallers o seminaris que m’incorporin noves eines i recursos, per aconseguir la millor solució als vostres projectes i encàrrecs. El Postgrau en estratègies i recursos en  Museografia interactiva a l’UB-IL3, n’és un exemple, així com la formació més recent, fruit d’aquesta curiositat constant, de Comissariat i gestió d’exposicions, cursat el 2017 a l’Escola Massana. Tots ells persegueixen l’anar resolent amb major èxit cada nou repte, tant de forma individual com integrant-me i col·laborant en equips multidisciplinars, si els projectes així ho requereixen.

Per cert, si encara no has vingut mai a Badalona, no saps el que et perds!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!