DISSENY EXPOSICIÓ “MANOLO HUGUÉ, UN ARTISTA UNIVERSAL A ARENYS DE MUNT”

Adaptació del disseny del cartell anunciador al plafó d'inici de l'exposició

Adaptació del disseny del cartell anunciador al plafó d’inici de l’exposició

Per iniciativa de Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, el passat divendres 14 d’octubre es va inaugurar l’exposició Manolo Hugué. Un artista universal a Arenys de Munt (1872 – 1945), a la sala Mercè Paluzié, per commemorar els 150 anys del seu naixement.

Aquest pintor i escultor nascut a Barcelona, destacat representant del noucentisme català de principis del segle XX, va fer amistat amb Santiago Rusiñol, Joaquín Mir, Isidre Nonell i Pablo Picasso, entre altres artistes al voltant del cafè Els Quatre Gats. Va viure a París, Céret, Arenys de Munt i a Caldes de Montbui on va morir el 1957.

L’exposició fa un recorregut amb múltiples reproduccions per la prolífica obra escultòrica, descobrint a més la seva faceta de dibuixant i pintor, amb diverses mostres de paisatges i de puntaires realitzats a Arenys de Munt i destacant la relació amb aquesta vil·la que l’homenatja i el recorda. He estat l’encarregat del disseny exposititu, el disseny gràfic i de la instal·lació i muntatge dels plafons informatius i de les reproduccions,

La cerca d’imatges i la realització dels textos han anat a càrrec de Jaume Font Barceló, Roser Soms, Tònia Vila Paituví i Francesc Forn Salvà (que també ha aportat una obra ceràmica seva a la commemoració, amb un retrat en relleu d’Hugué).

La inauguració va comptar amb una lectura de poemes que també va escriure Hugué, reproduïdes en el recorregut de la mostra, a més de diverses dites atribuïdes a l’autor que els visitants poden descobrir.

Aspecte de la sala a l'acte d'inauguració i lectura de poemes. Sala Mercè Paluzié, 14 d'octubre de 2022

Aspecte de la sala a l’acte d’inauguració i lectura de poemes. Sala Mercè Paluzié, 14 d’octubre de 2022

Mostra del disseny de l'espai i recursos utilitzats

Mostra del disseny de l’espai i recursos utilitzats

Espai dedicat a la biografia de l'autor

Espai dedicat a la biografia de l’autor

Mostra del disseny de l'espai i recursos utilitzats

Mostra del disseny de l’espai i recursos utilitzats

Manolo Hugué també poeta

Manolo Hugué també poeta

La relació de Manolo Hugué amb Arenys de Munt impregna tots els àmbits de la sala

La relació de Manolo Hugué amb Arenys de Munt impregna tots els àmbits de la sala