Disseny del logotip: OB L’ATENEU

Disseny del nou logotip L'Ateneu, Orfeó Badaloní, 2022

Disseny del nou logotip L’Ateneu, Orfeó Badaloní, 2022

Ha estat un honor rebre l’encàrrec de dissenyar el nou logotip d’una entitat centenària de Badalona, l’Orfeó Badaloní, en un moment de la seva història plena d’energia i nous projectes per oferir a la ciutat i continuant sent focus d’activitat cultural, motivadora i il·lusionant. L’entitat d’ara endavant, pren el sobrenom i forma d’ateneu, com així subratlla el nou logotip creat, sense deixar d’identificar-se com l’Orfeó Badaloní. El 28 de març de 2022, a l’acte de presentació del primer volum del llibre del centenari, al teatre Margarida Xirgu de Badalona, s’ha projectat i s’ha donat a conèixer el nou logotip, cloent l’acte.

El nou logotip de l’Orfeó Badaloní cerca connectar la tradició amb els nous formats d’activitat que generen els seus membres i participants, acollint i generant expressions, projectes i iniciatives molt diverses sota el seu segell. El nou disseny pretén a més de ser identificable i aplicable fàcilment, vol transmetre aquest dinamisme i contemporaneïtat, sense renunciar als seus valors i a la seva història, sent el reflex de la seva inquietud per créixer i ampliar-se.

A banda de proposar una altra gamma de colors, aparcant el color carabassa utilitzat els darrers anys, les tipografies i la simbologia implícita, pretenen convertir-la en una marca de llarg recorregut. El color blau i el verd, seran a partir d’ara els nous recursos identificadors. El logotip funcionarà també a una tinta, i en blanc i negre, tant en positiu com en negatiu a color.

La lletra O creada, d’inspiració cal·ligràficai dinàmica, de traç prim a l’inici i traç gruixut al seu final, pretén descriure totes les franges d’edat que hi tenen cabuda a l’entitat. Serà un dels elements principals identificadors, així com l’aplicació del color degradat, en moltes de les seves versions, acompanyada de la lletra B amb la presència de la senyera. Aquest símbol, present a molts penons i estendards històrics identificadors dels orfeons al nostre país, l’entitat ha demanat que apliqués els seus color originals; el groc i el vermell, integrant-los. L’OB, es recolza sobre una línia, subratllant la solidesa de l’entitat. L’ATENEU tindrà més presència a partir d’ara que el nom propi de l’entitat: “Orfeó Badaloní”, que seguirà apareixent en algunes aplicacions del logotip, quan calgui subratllar la procedència i nom real de l’entitat i en caixa baixa, amable i propera.

Aplicacioó del logotip sobre blau fosc

Aplicacioó del logotip sobre blau fosc.

Clausura de l'acte de presentació del primer volum del centenari de l'entitat, amb la projecció i presentació del nou logotip al teatre Margarida Xirgu de Badalona. 28/03/2022.

Clausura de l’acte de presentació del primer volum del centenari de l’entitat, amb la projecció i presentació del nou logotip al teatre Margarida Xirgu de Badalona. 28/03/2022.

La lletra O d'Orfeó apareix amb les mateixes característiques formals que la creada per al símbol OB identificador.

La lletra O d’Orfeó apareix amb les mateixes característiques formals que la creada per al símbol OB identificador.

En el transcurs de l'acte, també es va poder veure projectat a l'escenari, el recent logotip dissenyat per a l'entitat. El logotip de l'Esbart Sant Jordi.

En el transcurs de l’acte, també es va poder veure projectat a l’escenari, un altre logotip recent dissenyat per a l’entitat. El logotip de l’Esbart Sant Jordi.