Un Puzle de Badalona

El regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat Àlex Montornès, presentant als mitjans El puzle de Badalona a l’Oficina de Turisme. 14 de desembre de 2021.

El regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat Àlex Montornès, presentant als mitjans El puzle de Badalona a l’Oficina de Turisme. 14 de desembre de 2021.

Dos anys després d’haver il·lustrat aquest puzle sobre els barris de Badalona per a l’Oficina de Turisme municipal, aquest dimarts 14 de desembre de 2021 s’ha presentat, i es posarà a la venda a partir de dilluns 20 de desembre a l’edifici de El Carme on s’ubica l’Oficina.

El plànol real de la ciutat s’ha adaptat al format DINA3 distorsionant lleugerament la proporció d’alguns dels barris, mantenint el protagonisme del mar i la muntanya, per encabir la selecció d’activitats feta per l’Oficina de Turisme, i els personatges creats realitzant alguna acció concreta, amb un seguit d’equipaments i espais patrimonials, escultòrics o de referència per la ciutat.

La prioritat i l’encàrrec era sobretot mostrar amb claredat la ubicació i els noms dels barris, pel que tots prenen un protagonisme similar. Les il·lustracions vectorials dels personatges creats, pretenen tenir un aire simpàtic adreçat a públic infantil, així com la imatge global del puzle on predominen els tons verds pretenen posar en valor per igual els atractius de la ciutat. En maquetes prèvies, es van proposar molts més personatges que realitzaven una o altra activitat, o bé representaven la diversitat de procedències dels habitants, però per no atapeïr la intencionalitat del plànol, no apareixen reflectits finalment en la versió impresa, com de ben segur es podrien multiplicar i afegir altres edificis icònics.

L’Oficina comptava ja amb la imatge de la marca “Badalona”, que s’ha hagut d’aplicar tant al puzle com al packaging d’aquest. La marca apareix acompanyada per una il·lustració d’infants jugant a cavall fort, semblants a la popular escultura de Josep Campeny ubicada actualment al passeig Marítim, a la font a tocar del carrer d’en Prim. Espero que després d’aquesta llarga espera, aquest puzle de 100 peces agradi molt i s’esgoti aquesta edició, per que l’Ajuntament es vegi obligat a editar-ne molts més exemplars!

Al minut 16:30 del telenotícies podeu veure la crònica sobre la presentació emesa per televisió de Badalona.

http://bdncom.alacarta.cat/informatiu/capitol/14-de-desembre-de-2021-vespre

Presentació del puzle de Badalona, 14 de desembre de 2021. Els tècnics de l'Oficina de Turisme estrenant el puzle.

Presentació del puzle de Badalona, 14 de desembre de 2021. Els tècnics de l’Oficina de Turisme estrenant el puzle.

Packaging aplicant la marca "Badalona" existent, i aspecte del puzle muntat.

Packaging aplicant la marca “Badalona” existent, i aspecte del puzle muntat.

 

Detall del puzle, amb algunes zones patrimonials i d'interès.

Detall del puzle, amb algunes zones patrimonials i d’interès.

Alguns personatges que trobareu al puzle.

Alguns personatges il·lustrats que trobareu al puzle. ©Albert Navarro

 

 

Alguns dels espais patrimonials i escultures de referència que trobareu al puzle. ©Albert Navarro

Alguns dels espais patrimonials i escultures de referència il·lustrats que trobareu al puzle.©Albert Navarro

Imatge real del plànol de la ciutat, i com s'ha adaptat al format final DINA3.

Imatge real del plànol de la ciutat, i com s’ha adaptat al format final DINA3.