Disseny de l’exposició Miquel Tarradell

MIQUEL TARRADELL 01 POST

Dijous 2 de desembre de 2021 es va inaugurar l’exposició “Miquel Tarradell (1920-1995). Intel·lectual, historiador, arqueòleg i escriptor” per encàrrec del Museu d’Arqueologia de Catalunya, comissariada pel catedràtic Dr. Joan Sanmartí. La inauguració ha coincidint amb la Jornada d’homenatge al professor Miquel Tarradell i Mateu, en el centenari del seu naixement, al vestibul de la sala Jane Addams de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

Dividida en 11 suports-rollup, la mostra fa un recorregut per les múltiples facetes del professor Tarradell, el seu itinerari professional i personal, mostrant a més algunes de les seves publicacions més rellevants. S’ha aplicat una carta de colors vital, i els blocs de text breus han permès cert joc tipogràfic i de composició, fent-la atractiva i de lectura còmode. Dissenyar una exposició biogràfica sempre em resulta motivador. L’exercici de sintesi que requereix cada projecte, l’haver d’empatitzar amb el recorregut vital d’una persona, la seva petja, trobar i utilitzar gràficament el to adequat per al relat visual i escrit que volem que el visitant descobreixi i retingui, tot aquest procés és sempre un repte molt emocionant.

El suport auster on s’ha reproduït l’exposició, té les seves limitacions, però alhora permet la seva itinerància i la facil instal·lació en qualsevol espai. Les condicions lumíniques de cada ubicació poden no ser sempre previsibles o idònies. El resultat final de la mostra divulgativa però, ha complert la seva funció amb èxit. En properes itineràncies, es preveu complementar l’exposició amb vitrines on mostrar el prolífic conjunt de llibres i estudis editats per Miquel Tarradell i altres objectes d’interès. Aquesta exposició ben be pot ser l’avantsala d’un futur projecte expositiu de gran format sobre la figura i llegat de Tarradell.

Aspecte del disseny del cartell, i d'alguns dels plafons de l'exposició.

Aspecte del disseny d’alguns dels plafons de l’exposició.

MIQUEL TARRADELL POST9

L’exposició al vestibul de la Sala Jane Addams. Facultat de Geografia i Història, UB.
Tot i les limitacions del format rollup, segueix sent un suport divulgatiu vàlid i efectiu.

Tot i les limitacions del format rollup, segueix sent un suport divulgatiu vàlid i efectiu.