Disseny de logotip de l’Esbart Sant Jordi

Logotip de l'Esbart Sant Jordi de l'Orfeó badaloní, novembre de 2021

Logotip de l’Esbart Sant Jordi de l’Orfeó badaloní, novembre de 2021

 

Diumenge 28 de novembre de 2021, s’ha presentat al Teatre Zorrilla de Badalona, el nou logotip per a l’Esbart Sant Jordi de l’Orfeó badaloní, que he dissenyat, coincidint amb la ballada celebració del seu 70è aniversari. El nou logotip compta amb l’encapçalament d’un grafisme,  dinàmic com un ball, en forma de rosa, creada a partir de les tres inicials d’”E”sbart, “S”ant i “J”ordi, que alhora ens recorda i vol fer present la creu de Sant Jordi, com element original i identificador del logotip. El nom de l’entitat on es recolza el simbol, està composat en caixa alta en tipografia de pal sec però no de trets estàtics, per dotar-la de solemnitat i en contrast amb el traç que l’encapçala i balla. Sobre forns blanc, els seus colors són el vermell i un lila fosc, inspirat en les barretines d’alguns dels balladors. Desitjo que el nou logotip i l’entitat, tinguin un llarg recorregut. Aquest encàrrec s’ha sumat en aquest 2021, al de dissenyar l’exposició commemorativa dels 70 anys de l’Esbart, amb textos de l’historiador Jordi Albaladejo, i que es va inaugurar al Museu de Badalona el 13 de març, itinerant posteriorment per biblioteques i centres cívics de la ciutat. Des d’aquí el meu agraïment a Ricard Abellan, Margarida Abras i a Jaume Díaz, per comptar amb mi per al disseny gràfic d’aquests projectes, sempre motivadors, i connectats amb la promoció i difusió de la cultura tradicional i popular que genera la ciutat.

L’altre logotip important dissenyat en aquest 2011, ha estat del de la biblioteca Antònia Torrent i Martori per a l’Ajuntament d’Arenys de Munt.

Esbart Sant Jordi

El logotip en versió brodat, i a la presentació a l’escenari del Teatre Zorrilla el 28 de novembre. Fotografies: Jaume Díaz.

 

Aspete de l'exposició itinerant dels 70 anys de l'Esbart Sant Jordi de l'Orfeó badaloní.

Aspecte de l’exposició itinerant dels 70 anys de l’Esbart Sant Jordi de l’Orfeó badaloní. Fotografia: Orfeó Badaloní.

 

Aspecte d'alguns dels plafons que composen l'exposició.

Aspecte d’alguns dels plafons que composen l’exposició.

 

esbart post 5

Inauguració de l’exposició al Museu de Badalona, el 13 de març de 2021. Fotografia: Orfeó Badaloní.