5è CD Blackcelona. Un llarg recorregut gràfic musical

Blackcelona 5è CD de la col·lecció, iniciada el 2012.

Blackcelona 5è CD de la col·lecció, iniciada el 2012.

Avui 30 d’octubre de 2021, es presenta a la sala Almo2bar el 5è CD de la col·lecció Blackcelona de música, soul, funk i groove sounds feta a Barcelona, editat per Discmedi. Amb aquest darrer volum es tanca un cicle iniciat el 2012, i encapçalat pel locutor de ràdio, promotor musical infatigable i periodista Ferran Amado, que ha comptat amb mi, per a crear la gràfica de moltes de les seves iniciatives. El projecte Blackcelona ha aconseguit visibilitzar i donar a conéixer molts dels millors grups del’escena musical catalana, que interpreten i fan d’aquests estils la seva marca identitària. Aquests cinc CDs publicats formaran part del patrimoni musical barceloní i són ja peces preuades per a col·leccionistes i els i les amants de la bona música feta a casa nostra. Les sales de concerts i els escenaris, per sort  tornen a reemprendre la seva vitalitat, per gaudir de ple de la música en directe i ballar.

Amb en Ferran ens vam conéixer col·laborant amb l’associació badalonina La Rotllana, organitzadora del Concurs de Música de Badalona, quan ell era locutor de Ràdio Ciutat de Badalona. D’aquella etapa i l’actual, han sorgirt molts encàrrecs de cartells on m’he pogut esplaiar com a dissenyador gràfic, així com dissenys de CDs. La Rotllana, va fer possible que en Ferran publiqués el llibre “La Música del Dimoni. 30 anys de rock a Badalona” el 2005, i comptéssin amb mi per al disseny i la seva maquetació. Un projecte plagat d’anècdotes en el seu procés d’elaboració, amb múltiples col·laboradors i redescobertes. 

A més dels concerts que generà (i genera) el Concurs de Música, el llibre va aconseguir recuperar i fer pujar als escenaris a grups històrics de la ciutat, fent reviure a tota una generació un llegat cultural sovint poc reconegut. Deu anys després, plegats vam poder emergir i dissenyar una emocionant exposició al vestíbul del metro Pompeu-Fabra-Badalona dels 40 anys de rock a Badalona, tot un privilegi, i que va acollir a la mateixa ubicació algun dels concerts de petit format del festival Blues&Ritmes del 2011. 

Més endavant, he col·laborat en múltiples dissenys de cartells d’altres concerts i cicles sota el paraigua Blackcelona que, gràcies a en Ferran, promotor d’esperit inquiet i perseverant, ha aconseguit donar oportunitats d’actuar a molts grups emergents i recolzant als ja consolidats. Les sales; Jamboree, la sala Almo2bar, L’Apolo 2, el Marula Cafè, la Salamandra d’Hospitalet, el centre cívic Les Basses a Nou Barris, o la plaça Rovira de Gràcia, s’han omplert de la millor música negra, soul, funk groove sounds fets a casa, promoguts gràcies al projecte Blackcelona.

Vull reiterar aquí el meu agraïment a en Ferran i la confiança en tot aquest trajecte, donant-me l’oportunitat de vestir i dotar d’una gràfica particular els seus projectes. De la mateixa manera que agraeixo la implicació de la discogràfica DiscMedi comptant amb mi pels dissenys de la col·lecció Blackcelona, implicant-se i fent possible l’edició d’aquests cinc recopilatoris. Gaudiu-los!

Collage de cartells per a Blackcelona i altres iniciatives musicals promogudes per Ferran Amado

Collage de cartells per a Blackcelona i altres iniciatives musicals promogudes per Ferran Amado