Exposició Traspassant mars i murs. Museu Marítim de Barcelona

marsimurs01

Disseny gràfic de l’exposició Traspassant mars i murs, Museu Marítim de Barcelona.

Dijous 16 de setembre s’ha inaugurat al vestíbul del Museu Marítim l’exposició “Traspassant mars i murs. L’art com a salvavides”, una mostra del  projecte de mediació artística que duu a terme la Fundació Setba de la mà d’artistes professionals, per augmentar les possibilitats de reinserció de persones menors i joves tutelats pel Departament de Justícia de la Generalitat. En aquesta ocasió s’exposa el resultat del projecte realitzat al Centre Can Llupià de Barcelona, iniciat i dirigit per l’artista multidisciplinari Marcel·lí Antúnez, membre fundador de la Fura dels Baus.

Sis grans mòduls protagonitzen l’espai, i reben al visitant amb una reproducció a tamany real de la part del mur dedicat al mar, titulat Upceanopià, “el lloc on tot comença i on tot pot acabar”… Al dors d’aquest gran mural, es pot conéixer el procés de realització del projecte artístic, conéixer característiques dels centres de justícia juvenil, els joves participants i altres accions de la fundació Setba a Catalunya. També es poden observar, exposats en vitrines, esbossos dels dibuixos fets pels joves participants, i també mostres de l’obra de Marcel.lí Antúnez, així com dos audiovisuals amb entrevistes dels joves i un altre amb un resum de la trajectòria artística de Marcel·lí Antúnez. L’exposició és visitable, de forma gratuïta fins el 21 de febrer de 2022.

La inauguració ha comptat amb la consellera de Justícia, Lourdes Ciuro, i ha anat a càrrec d’Enric Garcia director del Museu Marítim de Barcelona, Ruth Castro directora del centre educatiu Can Llupià i Cristina Sampere directora de la Fundació Setba.

Inauguració de l'exposició. Museu Marítim de Barcelona, 16 de setembre de 2021

Marcel.lí Antúnez en primer terme, i el director del Museu Marítim de Barcelona Enric Garcia a l’acte de inauguració, 16 de setembre de 2021

Mostra de l'aspecte dels continguts i recursos de l'exposició.

Mostra de l’aspecte dels continguts i recursos de l’exposició.

Mostra frontal de l'exposició on es reprodueix la intervenció artística a un dels murs de Can Llupià.

Mostra frontal de l’exposició on es reprodueix la intervenció artística a un dels murs de Can Llupià.

Mostra de l'aspecte dels continguts i recursos de l'exposició.

Mostra de l’aspecte dels continguts i recursos de l’exposició.

Públic a la inauguració de l'exposició. 16 de setembre de 2021

Públic a la inauguració de l’exposició. 16 de setembre de 2021.

Detalls de la instal·lació de la reproducció del mural en vinil, al vestíbul del Museu Marítim.

Detalls de la instal·lació de la reproducció del mural en vinil, al vestíbul del Museu Marítim.

Imatge gràfica de l'exposició a partir d'una de les il·lustracions creades pels artistes participants.

Imatge gràfica de l’exposició a partir d’una de les il·lustracions creades pels artistes participants.