Il·lustrar un conte infantil

betu pallasso post 00

Després de múltiples incursions en l’àmbit de la il·lustració, ha arribat l’oportunitat també d’il·lustrar un conte infantil, que ha estat editat per Cossetània edicions. El conte reprodueix l’espectacle “Petit o Gran?” del pallasso Albert Vinyes @betupallasso, el seu autor, que enguany celebra els 30 anys de vida professional a carrers i escenaris d’arreu. www.albertvinyes.cat

betu pallasso post 01

La invitació a participar com il·lustrador en aquest projecte, parteix d’una història ben bonica. L’estiu passat, al càmping de Vinyols, un cartell anunciava l’actuació de “L’Home Bala!”. El mateix dia camí de la piscina, em vaig creuar amb un noi que tot i dur mascareta, el meu cervell va voler fer una associació d’idees. La foto del pallasso del cartell i aquell noi amb mascareta, em transportaren a un taller de circ que l’any 1997 havia realitzat durant el curs de directors de lleure a Viladrau, organitzat per l’Escola Lliure El Sol. D’ençà d’aquell curs, no havia tornat a coincidir ni saber res més d’aquell clown. L’endemà en veure’l de nou, m’hi vaig acostar, no sense vergonya, i provant sort li vaig etzibar: -Ets l’Albert d’Oló? (recordava d’aquell taller, que havia comentat que era de Santa Maria d’Oló, com una de les participants al curs)… I sí!, va resultar que era ell, amb una mica menys de cabell, qui oferiria aquella tarda el seu espectacle per a tots els estiuejants del càmping.

Visca la memòria visual i les associacions d’idees com aquestes, que el cervell fa quan menys t’ho esperes!

Amb el meu quadern de viatge i  les meves aquarel·les, vaig assistir dibuixant l’espectacle in situ, i en acabar li vaig mostrar (entusiasta de l’urban sketching com sóc). L’Albert Vinyes va quedar ben sorprès i al cap d’un mes, em trucava per proposar-me aquest projecte editorial, i acabar il·lustrant aquest conte adreçat a infants de 0 a 3 anys. El conte formarà part de la Col·lecció de llibres de la Circoteca de Cossetània edicions. Aquesta història de Vinyols que us he explicat, apareix insinuada i a manera de cameo, al final del llibre…

A la contraportada també apareix el logotip commemoratiu que he dissenyat per simbolitzar els seus 30 anys dalt dels escenaris.

El proper 16 de juny es presentarà a Santa Maria d’Oló, precedit del seu espectacle, on l’acompanyarem dalt de l’escenari el músic Lluís Alba, autor de les músiques i jo com a il·lustrador, fent alguna acció llapis en mà en directe.

El conte des de l’1 de juny, ja es pot adquirir a la vostra llibreria de referència.

36 pàgines. 22,5 x 22,5 cm. ISBN: 978-84-1356-055-7.  EAN: 9788413560557

Desitjo que us agradi.

Guió i alguns esbossos a llapis previs per a la creació de conte.

Guió i alguns esbossos a llapis previs per a la creació de conte.

Cameo a la part final del llibre...

Cameo a la part final del llibre…

Logotip commemoratiu dissenyat per als 30 anys als escensaris del pallasso Albert Vinyes.

Logotip commemoratiu dissenyat per als 30 anys als escensaris del pallasso Albert Vinyes.

Tres imatges que resumeixen la sort d'haver tornat a coincidir 23 anys després, i que hagi fet possible l'edició aquest espectacle il·lustrat.

Tres imatges que resumeixen la sort d’haver tornat a coincidir 23 anys després amb l’Albert Vinyes, i que hagi fet possible l’edició d’aquest espectacle il·lustrat.