Descobreix BAETULO

Disseny de cartell a la façana del Museu de Badalona, desembre de 2020

Disseny de cartell a la façana del Museu de Badalona, desembre de 2020

Han passat just deu anys d’ençà que el Museu de Badalona inaugurà la nova museïtzació de les Termes i Decumanus de Baetulo, mostrant al públic 3.200m2 de recorregut amb recursos museogràfics espectaculars. Sota la direcció de Joan Mayné, es van crear suports informatius elegants i moderns, innovant així en la manera de mostrar i narrar el patrimoni romà de la nostra ciutat, resultant una experiència captivadora pel visitant. El Museu de Badalona ha volgut actualitzar l’exposició permanent i ampliar-la, arrel de les troballes resultants de les darreres campanyes d’excavació, de gran interès i bellesa. Han comptant de nou amb mi, com en el 2010, pel disseny gràfic, la renovació i maquetació de les cartel·les i els suports per a la informació, pel que els estic molt agraït. En aquesta ocasió hem apostat per millorar-ne la llegibilitat i incorporar tres idiomes a totes les cartel·les informatives de les peces exposades. Alhora he dissenyat la imatge gràfica i les aplicacions de la campanya; Visita les noves peces de fa més de 2.000 anys!, amb la que el Museu convida des del 17 de desembre a descobrir l’exposició permanent. Al cartell, afloren tot de peces singulars de l’interior de la lletres de BAETULO, envoltades de tessel·les de mosaic. Aquesta imatge ha donat joc per a les diverses aplicacions de l’interior de l’exposició vinil·lant-les al terra. Amb aquestes, el visitant troba identificades i a manera de reclam les noves peces incorporades a l’exposició permanent aquest 2020. A més s’ha guiat al/la visitant pel recorregut central amb tot de petjades de sandàlia vinil·lades al terra, síntesi gràfica de la petjada real d’un baetulonense, conservada en una teula de fang exposada a una de les vitrines. El nou projecte, sota la direcció de Margarida Abras, ha comptat amb un gran equip de persones i tècnics per a fer-lo realitat, entre altres; la direcció artística, disseny de vitrines i suports a càrrec de Francesca Garcia, i del departament d’arqueologia i comunicació; na Clara Forn, l’Esther Gurri, na Núria Sadurní, en LLuis Andú o l’Esther Espejo, entre d’altres. Un orgull de Museu, un passat romà que no deixa de sorpredre’ns.

Creació d'imatge gràfica i disseny de cartell.

Creació d’imatge gràfica i disseny de cartell.

Detall de la imatge gràfica, a artir de la paraula Baetulo.

Detall de la imatge gràfica, a artir de la paraula Baetulo.

Exemples de lesd aplicacions a vinils adherits a terra, senyalitzant les novetats exposades.

Exemples de lesd aplicacions a vinils adherits a terra, senyalitzant les novetats exposades.

Mostra de les aplicacions de la gràfica creada.

Mostra de les aplicacions de la gràfica creada.

Exemples de les noves cartel·les de l'exposició permanent.

Exemples de les noves cartel·les de l’exposició permanent.

Exemples de la convivència dels recursos creats el 2010 amb les noves cartel·les de l'exposició permanent.

Exemples de la convivència dels recursos creats el 2010 amb les noves cartel·les de l’exposició permanent.