ENS LA MEREIXEM!

martin03

A inicis d’any en Martin Gallego, fotògraf badaloní de llarga trajectòria i immensa sensibilitat (http://martingallego.blogspot.com), em va convidar a participar en el seu nou projecte personal. Un llibre de fotografia, no sols en clau badalonina, on reflectir i testimoniar la revolució dels somriures, com ell anomena a les mobilitzacions ciutadanes dels darrers anys per reclamar l’assoliment d’una república catalana.

La direcció d’art ha anat a càrrec de na Ma Rosa Vila, mestre de foto-periodisme i editora gràfica d’entre d’altres, la revista Descobrir Catalunya. El treball conjunt ha fet possible crear un bon testimoni, barreja d’emoció i història recent. El repte de l’autor ha estat a més, fer-lo realitat per mitjà d’una campanya de micro-mecenatge a la plataforma Werkami, amb una intensa campanya de promoció a les xarxes i boca-orella, que finalment ha tingut èxit, fent realitat aquest projecte editorial.

 

En Martin va demanar que la gràfica del llibre recordés d'alguna manera la gràfica dels anys 30, de la 2a República.

En Martin va demanar que la gràfica del llibre recordés d’alguna manera la dels anys 30, de la 2a República.

Lligat a la idea de "Revolució dels somriures" i el dret a votar, es va crear aquest icono.

Lligat a la idea de “Revolució dels somriures” i el dret a votar, es va crear aquest icono.

Procés de treball en equip i l'autor signant els primers exemplars. Novembre de 2020.

Procés de treball en equip durant el confinament, i l’autor signant els primers exemplars el novembre de 2020.