1r Premi del Concurs de disseny del Dimoni de Badalona 2020

DIMONI MONÍSSIM

DIMONI MONÍSSIM

Aquest dimecres s’ha fet públic des de la sala de premsa de l’Ajuntament de Badalona, que el “DIMONI MONÍSSIM” que he presentat, ha estat el guanyador d’aquesta edició del Crema’l tu! Premi de disseny del Dimoni de les Festes de Maig 2020. El dimoni s’inspira i fa referència al 150 aniversari de la fàbrica de l’Anís del Mono de Badalona. Aquesta és la segona ocasió que guanyo aquest premi, (el 2008 va ser la primera ocasió amb el dimoni “Sequera”) pel que imaginareu l’emoció del moment. Enguany vaig presentar un segon disseny, amb la mateixa temàtica, convertint la Manola del famós cartell de Ramon Casas, en una dimonieta, una DiManola.

Des de 1940 a Badalona se celebra la Cremada del Dimoni, la nit de Sant Anastasi, patró de la ciutat. Una figura amb forma de dimoni, crema com a acte central de les Festes de Maig. Aquesta tradició on Miquel Xirgu i Domènec Giró van protagonitzar l’autoria de la majoria de dimonis cremats, va passar a ser un concurs públic el 1999, el Premi de disseny Crema’l tu!, que ha donat pas a la participació de tothom, creant dimonis reivindicatius, crítics, alegòrics o irònics sobre algun aspecte de la realitat o un fet històric.

Per provar de seduir al jurat, aquest any he apostat per dibuixar un dimoni commemoratiu que evoqués una efemèride històrica, com és el fet de conservar-se i en actiu des de fa 150 anys la fàbrica on es produeix un licor conegut arreu, l’Anís del Mono, així com l’ampolla diamantada que ha marcat la línia d’estil d’altres anisats, i que va associat al nom de la nostra ciutat, al Moviment Modernista i és un elelement indiscutible i valuós del nostre patrimoni industrial. El mono més popular que coneixem, a part del nostre, també és el cinematogràfic King-Kong, pel que he barrejat la idea d’un mono grandíssim, més mono que dimoni, =Moníssim, vermellós i amb cua, amb intenció d’agradar i no fer por, amb banyes petites, cert, però amb banyes!

He volgut aprofitar per compartir a les xarxes un video amb la recopilació de tots els dimonis amb els que he participat des de l’any 2002. Serà molt emocionant viure de nou com el constructor del Dimoni, en Ramon de los Heros, amb la seva màgia, convertirà el dibuix en una figura en fusta en tres dimensions i de més de 12 metres, per a plantar-lo a la platja i cremar-lo davant de tota la ciutadania la nit del 10 de maig.

Dimoni Moníssim, 2020

Dimoni Moníssim, 2020

Presentació del dimoni guanyador a la sala de premsa de l'Ajuntament de Badalona. Edifici El Viver. 19/02/2020

Presentació del dimoni guanyador a la sala de premsa de l’Ajuntament de Badalona. Edifici El Viver. 19/02/2020

Presentació del dimoni guanyador a càrrec de l'alcalde Álex Pastor i la regidora de cultura Helena Bayo

Presentació del dimoni guanyador a càrrec de l’alcalde Álex Pastor i la regidora de cultura Helena Bayo

Dimoni Moníssim, frontal, lateral

Dimoni Moníssim, frontal, lateral

Recopilatori dels dimonis amb els que he participat des de 2002:

Entrevista a Televisió de Badalona, 19/02/2020