Disseny del llibre “ANIS DEL MONO DESDE 1870”

Llibre "Anis del Mono, Desde 1870"

Llibre “Anis del Mono, Desde 1870”

Acomiado l’any 2019 amb la sort d’haver participat com a dissenyador gràfic i en la maquetació d’aquest projecte editorial, “Anís del Mono, desde 1870”, editat per la Fundación Osborne, amb fotografies espectaculars d’Antonio Guillén Pastrana, coordinat per Francesca García Almagro, i amb textos d’Esther Espejo i Margarida Abras. La maquetació és un recorregut fotogràfic gairebé musical que cerca la bellesa, i vol sorprendre, descobrint-nos l’element patrimonial i industrial en actiu més internacional de Badalona. El llibre és a més una oportunitat de conéixer els secrets i la història de la fàbrica, els ingredients i l’elaboració de l’anis com ningú ha mostrat mai abans, l’anecdotari al voltant de l’emblemàtica ampolla diamantada, o sobre la seva etiqueta, que ha perdurat sense canvis des de la seva creació. Aquesta és una edició de luxe, amb el disseny també d’un estoig troquelat que l’embolcalla, i que a través de la paraula MONO ens deixa entreveure la coberta diamantada del llibre.

El Museu de Badalona, ha volgut acompanyar la presentació del llibre amb l’exposició “El Diamant de Badalona”, que es va inaugurar el passat 12 de desembre, i serà visitable fins al mes de març. El projecte expositiu ha anat a càrrec de Francesca García, i jo he estat el responsable del disseny gràfic. El títol de l’exposició s’ha creat amb una tipografia inspirada en la marca Anís del Mono. El recurs dissenyat de la paraula MONO troquelada per a l’estoig del llibre, ha tingut la seva versió en format aparador de benvinguda retro-il·luminat a l’exposició, amb ampolles d’anís buides, que ha atret al visitant per la seva elegància, i va ser molt celebrat el vespre de la multitudinària inauguració. L’exposició comta amb peces inèdites, etiquetes, i ampliacions a gran format de les fotografies d’Antonio Guillén, que apareixen reproduïdes al llibre, de venda al Museu de Badalona, i a les botigues i a la web del Grupo Osborne.

Estoig del llibre "Anís del Mono, desde 1870"

Estoig del llibre “Anís del Mono, desde 1870”

 

Disseny i maquetació "Anís del Mono, desde 1870"

Disseny i maquetació “Anís del Mono, desde 1870”

 

Disseny i maquetació "Anís del Mono, desde 1870"

Disseny i maquetació “Anís del Mono, desde 1870”

 

Disseny i maquetació "Anís del Mono, desde 1870"

Disseny i maquetació “Anís del Mono, desde 1870”

 

Disseny i maquetació "Anís del Mono, desde 1870"

Disseny i maquetació “Anís del Mono, desde 1870”

 

Disseny gràfic, exposició "El diamant de Badalona"

Disseny gràfic, exposició “El diamant de Badalona”

 

Un dels recursos dissenyats per a l'exposició "El diamant de Badalona"

Un dels recursos dissenyats per a l’exposició “El diamant de Badalona”

 

Un moment de la presentació del llibre, que va comptar amb el Conde d'Osborne, i Antonio Guillén amb la resta de l'equip responsable de la creació del llibre

Un moment de la presentació del llibre, que va comptar amb el Conde d’Osborne, i imatge d’Antonio Guillén amb la resta de l’equip responsable de la creació del llibre