DISSENY EDITORIAL PER AL MNAT, Tarraco

 

Troballes arqueològiques al teatre romà de Tarragona. Diari de Francesc Carbó (1919)

Troballes arqueològiques al teatre romà de Tarragona. Diari de Francesc Carbó (1919)

 

Aquest dimecres 23 d’octubre, s’han iniciat els actes de commemoració del centenari de les excavacions al teatre romà de Tarragona de 1919, amb la presentació del llibre Troballes arqueològiques al teatre romà de Tarragona. Diari de Francesc Carbó (1919), editat i dirigit pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). El format i disseny de coberta del llibre, està inspirat en l’aspecte del quadern original de Francesc Carbó. L’acurada maquetació interior, permet llegir de forma clara les aportacions riguroses dels autors participants, i gaudir alhora de les imatges que acompanyen els articles. El tacte del paper escollit per a la coberta i per a l’interior, el doten d’un aspecte elegant. Amb aquest, incorporem al portfolio de l’estudi un nou exemplar de temàtica arqueològica i relacionada amb l’àmbit dels Museus. Segur que aquesta edició despertarà molt d’interès en totes les persones amants del nostre llegat romà.

El llibre compta a les pàgines finals amb la reproducció del facsímil del quadern de camp de Francesc Carbó, qui va ser responsable dels treballs arqueològics aquell estiu del 1919, de valor científic per als investigadors, precedit de diversos articles a càrrec de diversos autors/es que ajuden a contextualitzar el contingut del quadern, des del punt de vista històric, arqueològic i epigràfic.

La presentació es va celebrar a la Sala d’actes dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, i va anar a càrrec de Josep Manuel Rueda director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, la directora del MNAT Mònica Borrell, a més de comptar amb la Dra. Oliva Rodríguez, professora de la Universidad de Sevilla i investigadora especialitzada en arquitectura pública en època romana, que va oferir la conferència “Algo más que espectáculos: sobre la forma y función del teatro en la ciudad romana”.

Troballes arqueològiques al teatre romà de Tarragona. Diari de Francesc Carbó (1919)

Troballes arqueològiques al teatre romà de Tarragona. Diari de Francesc Carbó (1919)

 

Troballes arqueològiques al teatre romà de Tarragona. Diari de Francesc Carbó (1919)

Troballes arqueològiques al teatre romà de Tarragona. Diari de Francesc Carbó (1919)