Exposició Forjadors de la Festa 2019

Disseny del cartell 2019 anunciador de la mostra Forjadors de la Festa

Disseny del cartell 2019 anunciador de la mostra Forjadors de la Festa

 

De l’1 al 19 de maig, novament la sala Josep Uclés, el vestíbul del Centre Cultural El Carme, i la planta baixa de la Casa de la Vila, han estat els espais que ha englobat la mostra Forjadors de la Festa, enguany amb el subtítol; Manifestacions festives de cultura tradicional i popular de Badalona.

La gràfica proposada per anunciar aquesta edició, ha estat una de les novetats. La paraula FORJADORS, conté una representació original i divertida de les entitats de cultura popular i tradicional que participen a les Festes de Maig de la ciutat. El visitant ha pogut endur-se un desplegable editat per l’ocasió, amb una reproducció del cartell i també de la il·lustració festiva creada el 2016, que ha servit de fons d’escenari aquest any, per a l’espai Els Jocs de la Festa.

A la sala Josep Uclés s’ha volgut diferenciar en tres àmbits els elements festius de Badalona presents a les Festes de Maig: la cultura tradicional i popular catalana, la cultura popular escolar i els jocs de la festa. Al recorregut s’ha pogut tornar a trobar el discurs imprès sobre lones gran format, amb la representació de les entitats que participen al Seguici, acompanyats de maniquís amb mostra de vestuaris, i a banda de veure de prop la imatgeria festiva de la ciutat, sorpren de nou per la diversitat i originalitat dels dracs, gegantons i capgrossos de l’apartat escolar. La mostra està organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana i de la colla Geganters de Badalona.

Inici de l'exposició a la sala Josep Uclés.

Inici de l’exposició a la sala Josep Uclés.

Aspecte de l'espai principal de la mostra, a la sala Josep Uclés.

Aspecte de l’espai principal de la mostra, a la sala Josep Uclés.

Espai Els jocs de la Festa, i els gegantons i capgrossos de l'àmbit de cultura popular escolar.

Espai Els jocs de la Festa, i els gegantons i capgrossos de l’àmbit de cultura popular escolar.

4FORJADORS2019

5FORJADORS2019

6FORJADORS2019

Il·lustració festiva realitzada el 2016. Les Danses de Maig. Plaça de la Vila de Badalona

Il·lustració festiva realitzada el 2016. Les Danses de Maig. Plaça de la Vila de Badalona