Enric Sió, el dibuixant que va trencar motlles

Enric Sió, el dibuixant que trencar motlles

Enric Sió, el dibuixant que trencar motlles

 

Ahir dimarts 19 de febrer a 19 h, i després d’un any de feina, vam inaugurar l’exposició homenatge al dibuixant badaloní Enric Sió, a la sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona, organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Badalona i el Vicerectorat d’Arts, Cultura i Patrimoni de la Universitat de Barcelona. El projecte ha anat acompanyat amb l’edició a càrrec del Museu de Badalona, del llibre amb el mateix títol de l’exposició, escrit pel seu comissari Jordi Riera Pujal.

El disseny i el projecte expositiu  preten  impactar i submergir al visitant a l’univers visual d’Enric Sió i a la seva vitalitat creativa, posant en relleu i mostrant, de forma cronològica, la seva evolució professional, destacant les seves obres més emblemàtiques i apropant a les noves generacions qui va ser un dels precursos estatals del que ara anomenem novel·la gràfica.

Les obres originals exposades, va acompanyades també de reproduccions, anècdotes i cites, fruit de la recerca documental feta per Jordi Riera, amb les que el visitant es podrà endur una visió molt complerta de l’èxit internacional que va conrear Sió, la seva presència mediàtica i la seva personalitat. Els dibuixants badalonins Rubén Pellejero i Toni Benages han aportat a la mostra una obra feta per l’ocasió, que passarà a formar part del fons del Museu de Badalona.

El disseny del llibre, de més de 200 pàgines, és atrevit i molt atractiu alhora. Compta amb més reproduccions d’obres de les que el visitant podrà veure a l’exposició, i que o bé es desconeixien o no s’havien tornat a veure. El llibre compta amb textos de diversos col·laboradors i amics de Sió, a més de la seva traducció al castellà, que ajudarà a que tingui un major recorregut i difusió fora de Catalunya.

En a quests videos podeu reviure la visita i observar el treball expositiu i gràfic realitzat:

Enric Sió, el dibuixant que va trencar motlles

Acte d’inauguració de l’exposició i presentació del llibre, 19/02/2019. Sala Josep Uclés

Públic a la inauguració observant les obres originals

Públic a la inauguració observant les obres originals

Exposició Enric Sió, el dibuixant que va trencar motlles, al Centre Cultural El Carme de Badalona, febrer de 2019

Aspecte de la sala

Senyalització exterior i detalls i aspecte de la sala

Senyalització exterior i detalls i aspecte de la sala

Aspecte dels textos i aplicació dels continguts de l'exposició

Aspecte dels textos i aplicació dels continguts de l’exposició

Jordi Riera Pujal, Rafael Vila i Albert Navarro amb el llibre editat

Jordi Riera Pujal, Rafael Vila i Albert Navarro amb el llibre editat