Del sobresaliente a l’excel·lent. Exposició a la Facultat de Farmàcia

Facultat de Farmàcia de Barcelona. Desembre 2018 - abril 2019

Del sobresaliente a l’excel·lent. La represa del català a farmàcia

Avui dimecres 12 de desembre, coincidint amb de la festa de la patrona de la facultat de Farmàcia de la UB, i dins dels actes de l’any Fabra, s’ha inaugurat l’exposició Del sobresaliente a l’excel·lent. La represa del català a farmàcia, al vestíbul de l’edifici B. Aquesta petita exposició, recull el treball de promoció, manteniment i recuperació de l’ús del català a la facultat, abans i després de la repressió franquista. L’espai està dotat amb vitrines, plafons informatius i una línia del temps-biografia adherida al terra, on es citen testimonis i mostres de material editat, i exemples dels avenços en la defensa i promoció de la llengua catalana aconseguits pel professorat, pels alumnes i per la tasca del personal d’administració i de serveis de la facultat.

El projecte expositiu, ha partit del treball de final de màster de Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia (UB), curs 2016-2017, dels alumnes Nathalia Castellar, Lluís-Xavier Flores, Gabriel Llinàs, i Miquel Àngel Salvà. L’exposició ha estat comissariada per Rut Ferrer, catedràtica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, amb la coordinació tècnica de Pili Mateo, del Vicerectorat d’Arts, Cultura i Patrimoni, de l’UB, a més de l’assessorament dels Serveis Lingüístics, UB.

M’ha agradat participar en aquest projecte, aportant el disseny gràfic tant dels elements de difusió, com de l’adaptació del projecte inicial a la ubicació definitiva. He estat el responsable del disseny gràfic i la maquetació dels elements que formen l’exposició, col·laborant d’alguna manera en l’important tasca de combatre entre tots la desmemòria, un dels greuges que pateix la nostra societat, i ajudant a posar en valor amb una exposició els guanys aconseguits en política lingüística a la universitat, i la normalització de l’ús del català també en l’àmbit científic.

Desembre 2018 - Abril 2019. Facultat de Farmàcia de Barcelona UB

Del sobresaliente a l’excel·lent. La represa del català a farmàcia

Del sobresaliente a l'excel·lent. La represa del català a farmàcia

Imatges de la inauguració, 12 de desembre de 2018. Facultat de Farmàcia, UB