Nou disseny expositiu per al MATBC

Joan Grífols, una passió, un temps. Ràdio Cardedeu

Joan Grífols, una passió, un temps. Ràdio Cardedeu

Amb l’exposició “Joan Grífols, una passió un temps. Ràdio Cardedeu”, familiars i amics, amb la col·laboració del Museu Arxiu Tomà Balvey de Cardedeu, li reten un merescut homenatge a qui va ser un dels principals impulsors de la Ràdio a Cardedeu i de Ràdio Televisió de Cardedeu.

La proposta expositiva creada, i la gràfica dissenyada com aportació de l’estudi a aquesta exposició, ens permeten descobrir amb recursos ben diversos, el llegat, les inquietuds i algunes facetes d’aquest dinamitzador local i endinsar-nos en el seu compromís envers la comunicació radiofònica i audiovisual, amb un recorregut emotiu.

La mostra, a més, exhibeix la fantàstica col·lecció de ràdios antigues i de micròfons de Joan Grífols, i ens descobreix la seva passió per la música.

El teixit associatiu i el dinamisme cultural que es va generar durant la Transició a Cardedeu fugint de la grisor del franquisme, dona a conéixer la impliació de Joan Grífols en la celebració de les Nit de Jazz, i també del Festival Folk de Cardedeu, que sense la seva capacitat tècnica i iniciativa, no haurien estat posibles, a més de la col·laboració de tot un equip d’implicats i entusiastes com ell.

En el recorregut trobareu des d’un estudi de ràdio, amb aparells antics i moderns, des d’on es faran diverses retransmissions en el transcurs dels dies d’exposició a càrrec de RTVC, fins a dispositius d’audio amb diversos testimonis sonors de la història de la ràdio local, i on escoltar també la banda sonora d’una època. Deu anys després de la seva mort, els visitants podran descobrir el llegat de Joan Grífols, sempre defugint de protagonismes, però que ha deixat petja a moltes persones, transmetent els seus coneixements en ràdio i televisió, encoratjant-los amb el seu exemple en el seu itinerari al voltant dels mitjans de comunicació o del periodisme.

Una vegada més, el treball conjunt i la complicitat amb l’equip tècnic del Museu de Cardedeu, ha fet posible una exposició molt atractiva en recursos, i que lluïrà i podrà ser visitada fins al mes de setembre de 2018.

Joan Grífols, una passió un temps. Ràdio Cardedeu

Joan Grífols, una passió un temps. Ràdio Cardedeu