Il·lustrar un joc de taula badaloní

Badajoc el joc badaloní

Badajoc el joc badaloní

Avui s’ha presentat a l’edifici el Viver el joc de taula “Badajoc, el joc badaloní”, encarregat per l’empresa barcelonina Trafic Conecta. He estat el responsable de crear la imatge gràfica del joc, aplicar-la al packaging i dissenyar i il·lustrar els elements que composen el joc: tauler, bitllets i targes.
El projecte ha comptat amb la coordinació del també badaloní David Garcia Casanova i d’Enric Cervera.
Cada establiment que ha volgut participar al joc, compta amb una il•lustració de la seva façana feta explícitament, que apareix reproduïda a les targes i al tauler. Aquest joc adreçat a tota la familia, barreja de Monopoly i de Joc de l’Oca, permet recórrer els carrers i comerços més emblemàtics de la ciutat que s’han volgut sumar a aquesta iniciativa, de la que ja existeixen versions anteriors protagonitzades per les ciutats de: Lleida, Manresa, Mataró, Sabadell, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Reus, Manresa… tots ells promoguts per Enric Cervera. El joc es comercialitzarà aquest Nadal a llibreries i botigues de joguines.
La imatge protagonista de la capsa contenidora del joc, és una il•lustració on predomina el color “micaco”, i on apareixen representats espais emblemàtics i símbols identitaris de la ciutat, que per a qualsevol badaloní/na serà facilment reconeixible, i convida a descobrir-ne el contingut.
Resoldre la composició del tauler, ubicar els comerços en el seu carrer real i encabir-los a tots sense perdre l’aspecte nord-sud de la ciutat, de mar a muntanya, ha estat tot un repte. A més, en el tauler de joc, apareix també reflexat el dinamisme i la diversitat de la ciutat amb tot de personatges que: o bé van a comprar, o passegen, o representen el teixit associatiu i cultural. També apareixen il·lustrats espais arquitectònics, naturals i patrimonials de gran valor de la nostra ciutat. Estic convençut que moltes llars no es voldran perdre l’oportunitat de comptar amb aquest nou joc de taula, que a banda de la implicació dels comerços que s’han sumat al projecte, és el resultat també d’un treball d’il•lustració i disseny fet amb molt carinyo, enamorat com sóc de la meva ciutat.

Vaig probar sort presentant el joc als Premis Junceda d’Il·lustració 2018, convocats per l’APIC, l’Associació d’Il·lustradors de Catalunya. Ho seguirem intentant…

Badajoc, el joc badaloní

Badajoc, el joc badaloní

Badajoc, el joc badaloní

Badajoc, el joc badaloní

Badajoc, el joc badaloní

Badajoc, el joc badaloní