L’EXPOSICIÓ FORJADORS DE LA FESTA CANVIA D’EMPLAÇAMENT

L’1 de maig de 2017 s’ha inaugurat, amb un plè absolut i en un nou emplaçament, l’exposició Forjadors de la Festa, Mostra d’elements festius i d’entitats badalonines de cultura tradicional i popular catalana, amb una gràfica totalment renovada i elegant. A l’alçada del que ofereix el nou espai de la sala Josep Uclés, al Centre Cultural El Carme de Badalona. El projecte expositiu dissenyat per a la Mostra, planteja un recorrregut i dona a conéixer al visitant quines colles participien en el Seguici de la Ciutat la Nit de Sant Anastasi, així com també la imatgeria festiva participant a la Cercavila petita.

Per mitjà de vinils de text i figures de gran format pintades a mà directament a paret, a més de les peces exposades i maniquís amb vestits tradicionals de les colles, el visitant s’enduu un retrat de la riquesa i particularitat del nostre patrimoni festiu badaloní i català.

L’exposició compta també amb un espai audiovisual que hem hagut de crear, dedicat aquest any a les músiques de la festa. Tornem a oferir una ludoteca, on els visitants poden jugar amb els jocs de taula creats des del projecte Encén la metxa! donant-los a conéixer, i també un espai dedicat a mostrar fotografíes d’actes de foc. A les vitrines, el visitant pot conéixer objectes de la resta d’entitats, que si bé no participen directament al Seguici de la Ciutat o a la Cercavila Petita, formen part dels Forjadors de la Festa.

Les visites guiades a grups d’escolars enriqueixen la mostra, i els gegants i bèsties, que per alçada o volum no es poden exposar a la sala Joseph Uclés, reben al visitant a la recepció de l’edifici, on unes petjades de drac al terra ens conviden a accedir a la sala d’exposicions. Els gegants vells s’exposen aquests dies de Festes de Maig, com és tradicional, a la planta baixa de la Casa de la Vila. Hem incorporat aquest any l’ús de faristols de fusta dissenyats per l’ocasió, amb les cartel·les corresponents, que ajuden a identificar cada element. L’exposició, ha guanyat en atractiu tant per les possibilitats que ha ofert el nou espai, com pels recursos visuals i gràfics utilitzats, i la dedicació novament de tot l’equip implicat enguany en el projecte.

Forjadors de la Festa, mostra d'elements festius i d'entitats badaloninens de cultura tradicional i popular catalana, 2017

Forjadors de la Festa, mostra d’elements festius i d’entitats badaloninens de cultura tradicional i popular catalana, 2017