DISSENY DEL LLIBRE EL MONESTIR DE SANT JERONI DE LA MURTRA, 600 ANYS D’HISTÒRIA

El monestir de Sant Jeroni de la murtra, 600 anys d'història

El monestir de Sant Jeroni de la murtra, 600 anys d’història

Sempre és una il·usió que emergeixin llibres que col·laborin a posar en valor algun element patrimonial del territori, per coneixe’l, difondre’l i redescubrir-lo. Aquest és el cas del llibre presentat a Badalona el 20 d’octubre de 2016, El Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, 600 anys d’història, editat pel Museu de Badalona.
El disseny editorial aplicat a les seves pàgines, ha perseguit l’elegància amb un tractament tipogràfic que fugís de qualsevol estridència, d’acord a l’espai monàstic i de recolliment que descriu el llibre. L’ús del color verd, present en algun dels recursos, està inspirat en la vegetació i l’arbrat de la serralada de Marina que acull i rodeja el monestir, protegint-lo de la proximitat d’aquest a la població urbana. El llibre ha estat enquadernat amb tapa dura, destacant-la i vestint-la com una edició de luxe, i l’ocasió s’ho mereix. Una llum enigmàtica i la riquesa escultòrica de les voltes del claustre protagonitzen la coberta del llibre.
S’ha donat el mateix valor tant al discurs dels textos històrics com els artístics de Carles Díaz i Anna Molina, els autors, convertint el seu treball en un recorregut amè i imprescindible per entendre i apreciar aquesta joia del gòtic català. Alhora s’ha pretès mostrar en les seves 152 pàgines i amb tot detall, imatges de gran format on destaquen els tresors escultòrics que conté el monestir com les claus de volta del claustre, entre d’altres, i els seus racons, fotografiats per Antonio Guillén com no s’han vist mai abans.
Segur que serà una peça preuada en els prestatges de moltes llars i biblioteques, ampliant el fons editorial local amb una intenció de donar a conéixer Sant Jeroni de la Murtra arreu.